Inlägg #23 Ännu en helgrapport

Som den student man är så började helgen i torsdags. Vårens första grillning tog plats på en uteplats i Kalmar med en liten engångsgrill som jag självklart tog kontroll över illa kvickt. Lite öl, lite kött, lite klyftpotatis, lite vitlök, lite TV-spel. Ni vet hur det brukar vara. Sedan på fredag var det picknick även om vi saknade en eka och en harpa (Jag tror inte internskämt lämpar sig i detta forumet). Vi hade dock varm saft och hopprep vilket förgyllde picknicken. Sedan blev det lite spel hemma hos en tjej som enligt egen utsago bor i en matlåda. Det blev oerhört mycket skratt denna afton. Igår (lördag) så var det gatufest på min gata. Enligt lapparna så skulle arrangörerna bjuda på mat men problemet var att det inte stod vem som var arrangör. Kl 18:00 fanns det en grill i gång utanför mitt hus och en stort gäng supande ungdomar iallafall. Jag och en väninna hällde dock i oss några öl och försökte göra dem sällskap. Vi fick oss några korv med bröd men insåg att man egentligen inte känner eller vill känna sina grannar så vi gick upp till min lägenhet och kontaktade lite annat folk och hux flux hade jag en liten fyrmannafest. Gästerna var mycket artiga och gillade mina muffins, dock ville en sova på min betongbalkong. Det var fester i många lägenheter längs hela gatan men jag tror att min var en av de längsta. Jag kom i säng cirka 03:31 i en "uppvärmd" säng (ännu ett internskämt). Idag har det blivit filmkväll, "Happy feet", med samma fyrmanstarka gäng.

Tidigare i veckan har jag blivit vald till toastmaster lite ofrivilligt. Men ärligt talat, vem lämpar sig bättre till en punschsittning än jag? Jag har ju hällt i mig många liter punsch i mina dar. Fråga mina gamla klasskamrater från Lund om ni inte tror mig. 

Inlägg #22

Jag fortsätter att få konstiga saker på posten. Tidigare har saker så som; kakor, flourtabletter och en diktsamling ramlat ner i min brevlåda. Denna veckan så har jag fått två lite udda saker. Först och främst har jag fått tidningen Allers. Detta är dock inte så förvånade eftersom mamma pratade om att hon köpt X antal av en viss produkt vilket leder till fyra gratisnummer av Allers och då tyckte hon att jag behövde öva på lite korsord. Ja, det är korsorden jag vill åt. Kakrecepten är bara en bonus. Likaså är beskrivningarna hur man stickar något till "lillen".

Det andra är mer upprörande. Ett "kanonerbjudande från KING - Modemagasin för män". Inte nog med att de ger ett par nummer för typ halva priset så får man en så kallad "bekväm tillsvidareprenumeration". Detta knepet är lite lågt men helt okej. Det är inte det som gör mig upprörd utan i beskrivningen så finns meningen: "Du får hjälp med vad som är rätt och fel." Eftersom de har min adress så borde de veta att jag inte är en trettonårig tjej. I min värld så är en man (dvs dem som tidningen riktar sig till) någon som kan hålla isär rätt och fel. Jag tvivlar på att tidningen är fyllda med moraliska dilemman så jag inser att det är rätt och fel inom modevärlden. Jag tycker RÄTT och FEL är för starka ord för att handla om mode, men det är endast min åsikt.

Gissa vad (enligt KING) är allt en man behöver. Jo, de ger information om trender, prylar, märken, kläder, dofter, hudvård, design och digitala accessoarer (jag kan inte låta bli att associera till en miniräknare/armbandsur som jag sett på "beauty and the geek"). Allt detta handlar om utseende inte beteende så det måste vara utseendet så avgör om man är en man eller inte. Så nu vet ni det, medborgare.


Kloka ord #2

"Education is wasted on the young."

Kloka ord #1

Jag byter härmed ut kategorin "citat" med "kloka ord".

"Den gamle Pelle var ironiskt nog yngre"

Inlägg #21 samt en limerick

Ännu en händelserik helg som började med en enkel liten tenta om avbildningsfel. Alla jag har pratat med tror att det har gott bra och sånt glädjer mig. Resten av fredagen spenderades med sex förtjusande tjejer. Vi fjantade runt hela dagen. Dagen innehöll moment så som: Öl på en balkong kl 14, uteblivit kubbspel, frisbee, kortärmad fotbollsmatch, samtal om att göra en snöängel bland vitsipporna, solsken, trädklättring, glass, junior-TP från 1985, jag gav modetips (konstigt nog togs dessa ej på allvar), vegetarisk paj med vitlöksbröd, gitarrspelade på en gitarr där en sträng fick hållas av en assistent, visning av min lägenhet, bacardi razz och hallonsoda, professor Baltazar, charader, Hipp Hipp och lite manah manah. En så kallad heldag.

På lördagen jobbade jag på kåren så jag var bartender i två timmar. Jag tror inte att jag är lämpad till att vara detta. Någon mer stresstålig och som inte hör dåligt skulle nog passa bättre. Hur som helst blev det sent eftersom det tar ganska lång tid att städa kåren tydligen. Jag slutade halv sex på morgonen och då cyklade jag ut till kusten och tittade på soluppgången. Man var lite konstig i huvudet då. Man var nöjd med sig själv, mätt och glad (tack vare Carls starka pastasås och fantastiska chokladmoussetårta) samtidigt som man var oerhört trött.

Idag har jag upptäckt en ny artist. http://www.myspace.com/melissahornmusik
Kungsholmens hamn är riktigt bra.

Jag avslutar med en liten limerick som en Gunilla skrivit och jag ändrat lite i (dvs ändrat orten till Munkedal).
 
En kvinna från Munkedal
led kval av att vara för smal
efter några glas bubbel
så såg hon sig dubbel
och plötsligt var lyckan total

Citat #8 Varning för flumm

Bokstäverna ger hopp
Orden ger frihet
Texten ger liv

Jag orkar inte ge refenser så därför slutar jag om de inte är av intresse

Citat #7

"Jag förstår att jag inte är smartare än genomsnittet. Därför är jag smartare än genomsnittet."

- Okänd diktare på nätet som kallar sig Vildros.

Inlägg #20B

image4

Som utlovat bifogas här en ankel.

Inlägg #20 Here I Go Again

För att summera mina tankar denna våren kan bara två ord lämpligast användas.

JÄVLA FÖTTER.

Jag lyckades att vricka min kära vänsterfot igen. Om det skulle vara så att den skiftar färg över natten så utlovas bilder. När jag studerar statistiken på denna sidan är nämligen toppnoteringen på antalet unika besökare när jag skadade mig förra gången så ni gillar det säkert, era sjuka sadister.

En av mina lärare kom fram till mig under en klinisk övning nu i veckan och undrade ifall jag hade något smeknamn. Efter att jag sagt Pelle så förklarade hon att hon var rädd för att säga Petter-Niklas under uppropen som en freudiansk felsägning (man säger det man absolut inte får säga). Hade jag vetat att hon skulle berätta detta hade jag ju varit lite mer ondskefull och sagt att jag kallas för Petter-Niklas. Tänk vilken reaktion det hade givit. Jag är nog också sadist.

VECKANS ORDVITS: Vad kommer jag att kallas när jag är ute och handlar?
SVAR: Shoptiker


RSS 2.0