Inlägg #19 En liten lista

Mitt dåliga samvete säger att jag borde avlägga rapport igen. Men det tänker jag inte göra utan istället kommer här en liten lista.

Underliga saker som gör livet lite mer jävligare:

- När man är ute på en lång bilfärd så kan man vänta med att tanka tills "lite bensin i tanken"-lampan lyser.
- Gå runt barfota på en fot medan man har en socka på den andra. Byt efter halva tiden.
- När man är ute på stan så kan man fundera på hur människan bakom kassan skulle reagera på ett rån.
- Byt dialekt samt uppmana andra att göra likadant.
- Tvinga sig se på 4:an i en hel dag.

Ha det bra tills nästa gång vi hörs.

Inlägg # 18 Olivolja och ett långfinger åt klassen

Det har varit ännu ett händelserikt dygn i mitt omåttligt populära liv. Igår så bestämdes farsans 50års present via en internetkonferens med samtliga syskon. Därefter så bar det iväg till mannen med det brötna benet för en pokerafton med grabbarna. Det slutade i en tredje plats men det var en oerhörd, nästan förlösande känsla att slå ut förra segraren. Undra hur det går nästa termins inofficiella optiker-pokermästerskap i herrklassen. Det är ett återkommade event varje termin. Självfallet blev det en handfull öl också vilket gjorde morgonen lite "långsam" men föreläsningarna gick bra ändå. Efter skoldagen blev det IKEA för hela slanten. Eller rättare sagt, 60 hela slantar. För denna ringa summa så blev det lite växter, lite muggar samt lite kylskåpsmagneter. För det intresserade läsare kan tilläggas att växterna ska placeras i muggarna. Våga vägra krukor. Som det brukar bli så tog det lite lång tid på IKEA så det blev stressigt ty vi hade planerat att lira innebandy kl 17-19. Man hann med en snabb macka samtidigt som man bytte om. Så nu är jag lite trött och överväger en närkontakt med kudden innan klockan blir för mycket.

Jag borde kanske förklara rubriken också. Det var dagens två höjdpunkter. Utanför kassorna på IKEA så lyckades en kvinna i trettioårsåldern knuffa omkull en olivoljsflaska så att det gick i kras över hela golvet. Oerhört roligt. Det andra var när våran kära föreläsare skulle räkna upp tre saker och räknade på fingrarna. Det resulterade i att han pekade finger ut till hela klassen och han höll kvar det i bedömt 50-60 sekunder. Oerhört roligt.

Bild på ett blåögt barn

Wilgot - Min nevö

En fantastisk bild på min nevö. Wilgot.

Inlägg #17 Benbrott och gratispennor

Nu har jag ifall något att berätta ty de senaste dygnet har varit oerhört händelserikt. Det innehöll ingridienser så som: En natt på akuten, Bert Karlsson, en naken man och kola som smakade saffran.


Jag kan meddela att jag och de andra herrarna på optikerprogrammet lirar innebandy och badminton på tisdagaftnonar. Det vanliga schemat är 19-20:30 innebandy och därefter en timme badminton men som du kan ana så fick vi ändra det igår. I innebandyns sista sekunder så snubblar en kumpan till och blir liggandes på backen och tar sig för högerfoten. Efter en snabb konsultation så kom vi fram till att jag ska cykla hem och hämta bilen för transport till akuten. Den cykelturen som tar cirka 15 minuter händer mycket i mitt huvud. Låren värker efter en och en halv timmas bandy och måste nu pressas ännu hårdare för jag vet att det är bättre ju fortare han kommer fram.
 

Med lite stöttning så tar han sig till min bil och det bär av till sjukhuset. Då inser jag att jag inte har körkort men skiter i det trots att jag tycker sånt är obehagligt. Jag är lite av en bror duktig men försöker avvänjas från sånna fasoner. Jag, Robban (olyckskorpen) och Sebastian tillbringar iallafall hela kvällen på akuten med mycket väntan, en hel del dåliga skämt (som en försvarsmekanism), ett brutet vadben, en snusjakt och mycket svettodörer. Robban är snusare och hade inget snus så när han skulle undersökas av ortopeden så åkte jag och Sebbe iväg för att hitta något nattöppet i Kalmar. När vi väl går in på tappen så kommer jag på att varken jag eller min vapendragare har leg med oss. Som tur är vållar det inga problem (kanske mitt röda skägg gjorde lite nytta).

När han fått gipsat foten så fick vi åkt hem som tur var. När jag släppt av de andra så skulle jag gå från bilen upp till min lägenhet och råkar då titta in i ett av de få upplysta fönstrena och där ser jag en snubbe som står och "visar upp sig". Detta resulterar i ett gapflabb pga det helt absurda i situationen. Jag kom iallafall i säng kl 02 efter en snabb dusch.


Idag har det varit arbetsmässa på biblioteket som jag och Robban hoppade runt på. Vi tillbringade hela förmiddagen med att prata skit med främmande (oftast kvinnliga) företagare som vars jobb tvingade dem till att vara trevliga. När de fick reda på att vi pluggade till optiker insåg de att vi inte skulle vara till någon nytta för dem men de pratade ofta ändå mycket med oss för vi är både charmtroll och smilfinkar. Det blev mycket godis, gratispennor och annat krims-krams. Konstigast var nog en kola som smakade saffran och hade en lussebulle på omslagspappret. På eftermiddagen så gick vi på en gratisföreläsning av mannen, myten, Bert Karlsson och han var underhållande. Han betade av ett brett spektrum av ämnen t ex prostatacancer, biljetthandel på svarta börsen, nedladdningens förstörning av skivindustrin samt att han erkände att han varit på bordell.


Dagen avslutades genom en handel på MAXI samt ett besök på systemet och nu efter lite creps som går vägen via micron till magen tror jag att jag ska sova.


RSS 2.0