Citat #13

"Two cannibals are eating a clown. After a while one cannibal asks the other: "Does this taste funny to you?"  "
Tommy Cooper

Bilder på en mycket underlig herre



Fotografer var Anna Liljenberg (bilden som är till vänster om den högra bilden)  samt Karin Silfwerbrand (bilden som är till höger om den vänstra)

Inlägg #25 och Citat #12

Nu har jag gjort det igen. Jag har lyckats göra en unik maskeradutstyrsel. Som många vet har jag en förkärlek för maskerader. På tidigare fester har jag bland annat varit sagoslott och blottare. Denna gången så var temat P. Vad hade man då för tankar om detta ämne? Sjukt brett vilket är bra. Första tanken var polkagris men jag lämnade över denna idé till en väninna dels för att jag inte pallade sy (har ingen symaskin i Kalmar), dels för att jag var full under idéöverlämnandet. Så fick jag en idé och när den väl har fastnat i huvudet måste man ju kolla ifall det går att genomföra rent praktiskt. Så i fredag kväll fick jag åkt iväg och köpt 40 meter snöre och 2,5 kg purjolök. Folk tittade lite konstigt men jag undvek ögonkontakt så gott jag kunde. Sedan så tillverkade jag en purjolöksväst kan man säga. Det är svårare än man kan tro men klart genomförbart. Det blev fyra lökar på framsidan och tre på ryggen. Utstyrseln höll förvånansvärt länge trots att man tappade en lök eller två. Kvällens skönaste kommentar kom från en vilt främmande 40+ tant som vi cyklade förbi på väg till sittningen.

"Oj, vad jag blev sugen på purjolök"

Jag ska försöka hitta bilder på mig iförd purjolöksvästen och lägga upp dem här men jag utlovar inget.

Citat #10 och 11

"Näst små barn och blommor är musik det jävligaste jag vet."
Strindberg

Om det är sant eller inte är irrelevant.

"I HATE KITTENS"
Ed Stevens i den gamla TV-serien Ed

Kloka ord #4

The truth is an anvil you must constantly hammer your personality on

Bild på giganternas kamp

Kuddstock

Jag och mannen som kallade för Obelix

Inlägg #24 Kuddar och gröna tjejer

Redan i torsdags så satte kvastkampen igång. Mitt eminenta lag hade beslutat att klä ut sig till Kopps (hela kvastkampen hade filmtema) Så under början av torsdagen sydde jag min fin-fina polisskjorta. En timme innan vi tänkte samlas blev den färdig. Alltid i lika god tid som vanligt. För dem som inte vet vad kvastkampen är för något så kan man lättast beskriva det som en ursäkt för vuxna människor att klä ut sig och dricka öl och leka lekar en hel helg.


Dag 1: Brännbollsturnering!
Vi blev ihop parade med ett lag som var utklädda TMNT (för dem som inte känner till förkortningen så är det Teenage Mutant Ninja Turtles). Jag tror att de blev direkt besvikna på oss ty endast två deltagare från mitt lag ställde upp. Vi var åtta i laget men två ville inte vara med, två var och kissade och de andra två hade åkt iväg för att fixa en en-gångsgrill och korv. Men efter drygt halva matchen kom folk tillbaka från kisspausen och vi lyckades vinna matchen. Jag tog en lyra och Rafael slog ett helvarv tror jag. Vi var hur som helst vidare i turneringen. Nästa match, efter korv med bröd, så vann vi igen! Denna gång på walk over men glädjen var nästa lika stor ändå. Hux flux så var vi i final.

Det lite underliga var att tre lag var i final så det blev ett slags seriespel. Lagen var: Suntrip (Stig-Helmer bl a), Team America (ett gäng testosteronfyllda killar och tjejer) och så vi TMNT/Kopps (ett lag som var jätteförvånade av att vara i final). Först ut var vi mot Team America. Deras brännare var en mycket dryg människa som maskade så fort han hade bollen. Detta trodde han att det skulle gynna dem då vi inte skulle få runt så mycket folk. Vi var istället raka motsatsen och var snabba och lyckades bränna flera stycken av deras gubbar. Utgången av matchen var mycket oviss. Nästa match var Suntrip mot Team America. Jag och några lagkamrater var sugna på att tackla Americas brännare men som tur var gjorde vi det inte. Jag tror Team America vann denna match. Då återstod endast en match, Suntrip mot oss. Oj, vad vi tog lyror i denna match. Tre, fyra stycken och då varade bara matchen i 2,5 minuter. Innan resultatet kom som ska jag vara ärlig och säga att jag trodde Team America hade vunnit. En herre med stora polisonger och en megafon annonserade följade resultat. "Trea: Suntrip (applåd följt av en lång paus) Tvåa: Team America" Sedan hörs bara en stort jubel. Vi hade vunnit hela brännbollsturneringen!!!

Dag 2: Båtrace!
Klockan 07:00 så hade tre tappra Koppsare pallrat sig ur sina varma sängar och stod redo att kasta sig i och plocka åt sig dunkar, lastpallar och diverse annat byggmaterial till en båt. Vi lyckades skrapa ihop tio små 25 liters dunkar, en stor lastpall, hammare och spik. Designen var inget avancerat utan det var mer de små grejerna som gjorde det. Någon hade "hittat" en väggklocka som vi spikade upp på en pinne så hade vi en mast/ratt. Vi hade små luftkuddar som fick agera stötdämpare om vi skulle krocka. Dessutom hade vi en svensk flagga som vajade vackert i aktern men bäst av allt var liggunderlaget som vi hade under knäna ty vi stod på knä när vi paddlade. 

Tio 25-liters dunkar tränger bort 250 liter vatten vilket borde ge typ 250 kg flytkraft (jag minns inte exakt hur fysiken funkar men den är något åt detta hållet). Personer på båten måste vara 4. Varken mer eller mindre. 250 kg delat på fyra är lika med 62,5 kg. Jag väger inte riktigt så lite. Men sak samma tänkte vi och körde ändå. När båten väl var i vattnet så fick gå på mycket försiktigt och båten flöt. Dock så blev vi blöta från knäna och ner men inte mer. Detta var en stor seger i sig. Vad mer fantastiskt är att vi vann vårt första heat. Mot en båt som också flöt. Som vi kan lista ut så flöt inte alla båtar. Kolla på youtube och sök på kvastkampen för att se pippilaget kapsejsa. Hur som helst så vann vi inte nästa heat som tydligen var semifinalen. Vi slutade typ 4-5 och var oerhört nöjda med det.

Dag 3: Lekar!
Under dagen så var fyra lekar planerade, Ölhäv, dragkamp, löphet samt kuddstock. Först ut var dragkampen. Vi var några gubbar kort och insåg att detta kommer bli svårt men gav självklart järnet dock förlorade mot ett gäng tjejer som var utklädda till indianer. Nästa lek var ölhäv. Nu var alla manliga kopps på plats som tur var. Reglerna var enkla: 6 öl, en öl i taget, så snabbt som möjligt. Ingen av tjejerna var sugna så vi delade upp oss så att två killar fick ta två medan de andra två kom undan med en. Jag tog såklart två öl. Tiden blev imponerande 1 minut och 15 sekunder. Vinnarna hade 48 sekunder men med våran tid slutade vi femma av arton deltagande lag. Extremt stolt. Därefter så var det dags för löphet. En slags hinderbana kan man säga. En liten tjej från våran lag spöade allt motstånd i våran grupp och gick därför vidare till slutspel, en mycket bra prestation. När slutspelet skulle köra igång så bytte vi deltagare så en av grabbarna skulle springa istället men tyvärr förlorade vi direkt i kvarten.

Nu hade vi bara en lek kvar, kuddstock. Varje lag skulle delta med fyra deltagare och två av våra grabbar var ut på vift igen och bara en tjej ville egentligen ställa upp så vi var endast tre men vi sa att vi var fyra och hoppades att killarna skulle hinna komma. Tjejen fick börja. Vi mötta samma indianer som slog oss i dragkamp. Tyvärr förlorade hon ganska snabbt och jag och den andra killen gjorde en snabb överläggning och jag fick gå upp på stocken och försöka slå ner indianerna med kudden jag fått. Det gick riktigt bra. Jag slog ner alla fyra i deras lag, tre tjejer och en kille. Nästa match var mellan de andra två lagen i gruppen. Där satt en satt herre och slog ut den ena efter den andra. Ingen match var särskilt lång och jag tror han slog max tre-fyra slag per match. Jag hade mycket respekt för denne herre som gick under namnet Obelix men när vi satt på stocken så jag en sak. Han hade glesare skägg än jag och det gav energi. Det blev verkligen giganternas kamp. Jag kommer lägga upp en bild senare. Vi blev båda rejält trötta och fick mycket hejarop från lagen. Deras lag tyckte att han skulle försöka slå från andra hållet och detta skulle han aldrig gjort. Han föll på eget grepp kan man säga. De andra i deras lag utgjorde inget större hot och vi var vidare till slutspel även här.

Till slutspelet var grabbarna samlade och i kvarten mötte vi ett gäng tjejer. Jag slog ner den första men den andra vållade problem. Hon var på väg att falla flera gånger men lyckades sitta kvar och till slut föll jag. Men då kom en räddare i nöden. Han lyckades ta oss vidare till semifinal där tre killar väntade. Den första var huvudet högre än mig och säkert 5-10 kg tyngre och det blev ännu en uthållighetsmatch. Men efter ofattligt stöd från publiken (publiken bestod av lite gröna turtles, lite lunchtjejer, lite annat löst folk) så slog jag ner även han samt hans två kumpaner och vi var i final. Jag fick känslan av att vara publikfavorit och lyckades ta ner den första gubben i finalen. Nu var jag ofantligt trött och när jag fick se att nästa kille var vänsterhänt borde jag anat oråd. Jag slog första slaget och i luckan under min arm kontrade han och han slog ner mig på endast ett slag. Men ännu en gång så lyckade min lagkamrat rädd oss. Efter en lång match tar vår motståndare på stocken med handen och vi döms till segrare. De andra i deras lag vill inte upp på stocken så vi har vunnit hela kuddstocksmästerskapet. Glädjen var total.

På sittningen senare på kvällen så räknade domarna samman alla poäng och vi hade vunnit dagens lekar!!! Solen sken från en klarblå himmel hela helgen vilket gjorde lekarna mycket roligare men mina armar, nacke och vader känns som dom brinner av smärta men det var det värt.

/Från kuddstocksmästaren Pelle

Kloka Ord #3 Kor

Man kan ju undra om texten nedanför handlar om kor eller människor.
Sedan kan man undra vad jag är för en underlig människa som hittar detta på nätet och bryr sig om att läsa det.


Individualdistans

Den sociala minimidistansen som djuret rutinmässigt håller till individer av samma art kan också kallas individualdistans (Fraser & Broom, 1997). Det anses att det är avståndet mellan huvudena som är den väsentliga faktorn (Koch, 1968). Kor på bete har oftast 1-2 meter mellan huvudena och man ser mycket sällan två kor ligga huvud vid huvud. När kor tvingas gå bredvid varandra håller de ofta huvudena på olika höjd (Strässer, 1955). Individualdistansen ökar då skillnaden i rang ökar (Sambraus, 1973). Dock fann Czakó (1978) att den största individualdistansen hålls till det djur som står närmast över i rang. Mjölkkor med hög rang tillåter oftare andra kor att komma närmare än kor med låg rang (Syme et al.). Avhornade djur (Oester, 1977) och djur som vuxit upp tillsammans (Broom & Leaver, 1978) har oftare en kortare individualdistans. Under normala stallförhållanden begränsas ofta djurens möjlighet att förflytta/röra sig och den ökade djurdensiteten ökar intrånget på individualdistansen. Detta kan öka antalet aggressiva interaktioner. Faktorer i stallösningen eller djurhållningen såsom konstant tillgång till foder, placering av foder och vatten, samt antalet liggbås kan minska antalet aggressiva interaktioner (Wierenga, 1982).

Rapporten om kvastkampen kommer imorrn. Förhoppningsvis iallafall. Det vill säga om ork och tid finns.


Citat #9

Under kvastkampen som pågått under dagarna tre så vill jag lyfta fram två citat från en optikerkollega:

"Inget kiss på kanten?" till en totalt okänd tjej som lånat toaletten innan han.

"Men Pelle, har du byxor på dig?", kommentarer är överflödiga.

En mer utförlig rapport om kvastkampen kommer senare men jag kan berätta att jag har lite träningsverk i ljumskarna.

RSS 2.0