Inlägg #34 Nollningsrapport

Så ja, nu har jag väntat tillräckligt länge med att skriva denna rapport så att jag hunnit glömma så mycket att det jag kommer ihåg går att sammafatta utan att bli långrandig. För dem som aldrig varit med om en nollning så är det en tid där man ska leka och ha roligt med människor man knappt känner. Detta är oerhört läskigt men kul. Jag lyckades ju bli övertalad att vara med i ledningsgruppen för nollningen. Min subgrupp kallades för STAB och vi var enligt hemsidan ett glatt gäng som alltid hade något roligt för oss. Och detta stämmer.

Redan första dagen så sattes vi på prov. Jag och Jonas styrde och ställde med lekar på en ö utanför centrala Kalmar. Jonas var grym och jag gjorde mitt bästa för att hänga med i hans tempo och vi lyckades riktigt bra. Nollorna var lite i chock men vem är inte det när de träffar mig för första gången. Efteråt så satt jag hela kvällen och pratade med mina nollor (cirka 150 stycken) och det var inte många som trodde att jag hade varit nykter den kvällen. En av de roligare sakerna som jag gjorde under lekarna var i avslutningen. Vi hade tävlat om vem som kunde äta sjukt mycket mariekex snabbast. Snäll som jag är så hjälpte jag det sista laget och med munnen full med kex så började Jonas vårt avslutningstal. Typ Tack för att vi fick leka med er osv.. Men varje gång jag skulle säga något så blev det ett stort moln av kexsmulor. Oerhört uppskattat.

Dag två så lekte vi med vår systerförening, SPIIK, teknologerna. Det finns en tydlig hatkärlek mellan dessa föreningar. Jag råkade tackla en av dem under utbildningen en vecka innan nollningen och även denna kväll så råkade detta ske. En kille hade snott en keps som vår sexmästare hade snott innan så jag tog tillbaka denna keps. Även denna kväll var jag nykter och detta ifrågasatte även vår sexmästare. Min station var nämligen Moppeleken. Den går ut på att klä på sig ett visst antal klädesplagg och sedan låtsas köra moped runt en kon tjugo meter bort och sedan ta av sig klädesplaggen snabbt så att nästa i laget kan börja. Jag fick ju demonstrera leken för varje lag dvs fem gånger. Som tur hade jag en bra dag och var eld och låger hela kvällen och lyckades inspirera nollorna att brumma och "köra moped".

Dag tre var det Garden Party vilket innebär ett extremt stort tält 20*40 meter stort (som jag för övrigt var med och reste) och massor med fulla nollor och även jag fick i mig en och annan öl. Jag råkade ramla så mitt knä dunkades in i en plåt som höll uppe ett kravallstaket vilket gjorde ont morgonen efter.

Dag fyra hade vi strutfotboll, inte strutsfotboll som någon antecknat. Inte mycket att säga om det mer än att min overall har gräsfläckar nu. Efteråt så hade vi grabbar lite caps på Norrgård och då knackade en nolla på dörrn och han fick vara med. Han var lite ensam så vi som faddrar lärde upp han inom den ädla konsten att capsa.

Nollningens femte dag var egentligen dag sex men en vilodag hade klämts in. Väldigt behövligt. Dagen efter så lekte vi hela dagen med en kräftskiva på kvällen. Jag var ansvarig över en station där man skulle kasta om bokstäver till ett ord. Ordet jag sökte var POSTGIROKONTO men tyvärr snöade många in på optik eftersom de visste att jag pluggade till optiker. Sedan fick jag även demonstrera fiskstafetten. Något som innebar att försöka förklara för 40-50 pers (majoritet tjejer) att det inte är så farligt att hålla en död fisk i munnen. När regnet hade slutat så gick vi ut och gick med ögonbindlar. Jag fick leda min nollor via ett rep (se bild i tidigare inlägg). Det var mycket tyngre än jag trodde. Alla var ju lite osäkra och höll hårt i repet vilket ledde till att det blev lite dragkamp. Men jag vann den kampen. På kvällen sedan så hamnade jag på scen när jag och Erika skulle framföra ett spontanspex. Det gick si så där. Men vi fick iallafall visat nollorna att man dör inte om man ställer sig på scenen.

Vecka två var ganska lugn i början. Lite spelkvällar och lite kubb och brännboll. Vi lyckades faktiskt vinna en match i brännbollen, något cnas inte gjort på tre år. Men på torsdagen så smällde det. Min och Jonas sittning. Tyvärr orkar jag inte skriva något om den nu utan det får bli senare. Håll till godo med det ni fått nu så får vi se när nästa inlägg kommer. 

Inlägg #33 Dragkamp

Ja, Jag kommer att skjuta upp rapporten om nollningen ett tag till men till alla oroliga själar kan jag säga att allt gått bra, även toastandet. Men jag lägger in en bild så länge.




Jag har dragkamp med runt 50-100 "nollor" men tydligen är det bara jag som fattar att man ska dra i repet.

Citat #14

Kille 1 ~16: Alltså vad är självdistans egentligen?
Kille 2 ~16: Det är hur långt man har mellan långfingrarna när man sträcker ut armarna.

Från Tjuvlyssnat.se


Inlägg #32 Textillim

Jag tänkte bara ge er en förklaring varför jag inte skrivit något här på länge och det beror på nollningen. Jag lovar att ge en utförling beskrivning av detta fenomen om en vecka. Men ni ska få en liten anekdot så länge.

I lördags så skulle nutrilivsnollorna fixa frukost till oss som deras nolleuppdrag. Så kl 07:03 kommer jag till skolan och kollar och de är jätteduktiga och fixat en stor buffé med smoothies, ägg, baugetter, te, kaffe och allt möjligt annat gott. På en papperstallrik så låg dock en tub textillim. När vi kollade närmare på den så stod det "Till Pelle" på tallriken. Jag hade tydligen berättat att jag hade en gäng märken och revärer som jag inte orkat sy på overallen så nu kan jag limma på dem. Det var ingen annan som fick någon personlig present till frukost. Jag blev rörd och till och med lite tårögd faktiskt. Nu är det inte långt kvar till min sittning. Den 11e smäller det.


RSS 2.0